Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdy ten kravál sakra už někdo vypne...??

  Kdo zažil v rámci soužití obtěžování zvukem, nebo hlukem může dát za pravdu, že to není zrovna stav příjemný. Naopak jde o stav naprosté bezmoci kdy člověk může leda čekat co se bude dít, nebo vyzkoušet legální možnosti pomoci jak s obtěžováním bojovat.

...když se řekne čert vyletěl z elektriky.F. Vondra

Neděle 21:47 připravuji se po náročném víkendu na pondělní pracovní den, když najednou z ničeho nic se z vedlejšího bytu ozvalo velmi hlasité bouchání, které lze přirovnat ke zvuku, jako když dvě kladiva na přeskáčku mlátí do prázdné vany v tempu 5x za vteřinu. V první chvíli toto neřeším, vidím že je za 13 minut 22 hodin, tedy dle domovního řádu nastane noční klid a pak bych mohl, případně situaci zkusit řešit.

Ve 22:05 k žádnému zmírnění, nebo ustání obtěžujícího zvuku nedošlo, místo toho se po chodbě trousí sousedé a každý zvoní u mě, a neprávem mi nadávají, protože myslí, že tento hluk způsobuji já. Vyzbrojen zástupem sousedu, jdu zjistit do vedlejšího bytu co se děje, avšak ať zvoním, nebo klepu na dveře nikdo neotvírá. Každý člověk na chodbě i ten, který šel zrovna kolem je najednou chytrý a ví přesně co se v bytě odkud zvuk vychází děje. Zkuste odpojit elektřinu, zavřít vodu, vypnout plyn, sehnat kominíka, důlního inženýra... Ale nikdo nejde a neudělá to.

Je mi jasné, že pokud udělám nějaké opatření sám za sebe, mohu něco poškodit, nebo způsobit někomu v domě škodu na majetku. Žádám tedy sousedy o volání na linku městské policie a sám udělám to samé.

Stále neděle 22:51 volám na číslo 156 kde sděluji operátorce, že chci ohlásit obtěžování hlukem, které již zřejmě někdo hlásil. Operátorka mi zpočátku nevěří, chce vědět jaký je to zvuk, kde se bere a kdo jej vyrábí, po chvíli se ji ptám, zde toto již někdo v domě hlásil? Kdepak nikdo nevolal nikam. Nyní chápu, že jsem musel vypadat divně s takovým telefonátem hodinu před půlnocí. Operační oddělení mi nakonec z důvodu prověření pošle hlídku MP.

Neděle 22:57 strážnici jsou zde hmm klobouk dolů. Zvuky jsou to tedy děsné, ale vykopnout dveře bytu nemůžeme, nejedná se o ohrožení na života, tak kdyby jste měl mokré zdi od sousedícího bytu to by byla jiná situace – říkají městští strážníci. A postupně vyzkoušeli odpojit vše co by mohlo tyto zvuky vypnout, také se pokoušeli sehnat majitele bytu, což se nepodařilo. Mezi tím dům opustilo několik nájemníku, zřejmě mají možnosti jít složit hlavu jinam.

Pondělí 00:03 odpojit se podařilo skoro vše, ale nebylo to nic platné zvuky pokračují, a dorazila hlídka PČR a jsou mi sdělovány možnosti, kdy je nutné povolat ještě hasiče a následně uzavřít přívody od elektřiny a po vodu, ale nyní již pro celý dům na hlavních uzávěrech a zajistit tak potřebné informace a činnosti pro 174 bytu v domě. Tuto možnost však odmítám, a raději volím ucpávky do uší jako menší zlo než kdyby mě ráno sousedé ukamenovali. Policisté mi ještě doporučuje vzbudit členy SVJ a situaci řešit hned, protože já se stejně asi nevyspím.

Pondělí 01:27 klap klap podpatky cvakají na chodbě, klíče v zámku rachotí a je po zvuku, vyrážím tedy vedle k bytu s dávkou razance, zvoním a nic. Zvoním znovu, u kukátka se z vnitřní strany střídají oči, ale dveře nikdo neotevře. Čert Vás vem, pomyslím si a jdu konečně spát, dořeším to snad ráno.

Pondělí 05:07 klap, klap, klap, klap.... A dost vybíhám z bytu a vidím dva muže a jednu ženu již před vchodem do domu, každý má dva velké kufry, které nakládají do auta, jdu ven zeptat se co to mělo být v noci. Jsou ale rychlejší naskákaji do transportního auta a žena mi pouze přes okénko mává a mě se tak honí hlavou, že jsem rád že jedou pryč. Jen současně doufám, že v kufrech není třeba zařízení k obohacovaní uranu, nebo zde nekonali jinou činnost jako když před časem jinému sousedovi čert vyletěl z elektriky, viz foto...

 

Autor: Filip Vondra | pondělí 29.10.2012 20:05 | karma článku: 14,68 | přečteno: 1052x
  • Další články autora

Filip Vondra

Rumplcimprcampr

Úsměv na rtech, pozitivní myšlení a hybaj hledat práci v době covidové, schválně jak ti dlouho ten úsměv vydrží? Trocha statistiky se vždy hodí.

5.3.2021 v 9:00 | Karma: 14,27 | Přečteno: 271x | Diskuse| Společnost

Filip Vondra

Loutkové divadlo

Loutky v režii zaměstnavatelů, aneb práci jen tak snadno nenajdeš, ale někdo si možná s tebou pohraje.

13.1.2021 v 21:15 | Karma: 11,82 | Přečteno: 285x | Diskuse| Ekonomika

Filip Vondra

My nekrademe, my tady soutěžíme

Tímto heslem by se klidně mohli bránit všichni, kterým se zalíbila nějaká věc a došli k rozhodnutí, že ji potřebují mít doma také a musí jí mít stůj co stůj.

18.2.2018 v 9:10 | Karma: 16,23 | Přečteno: 1081x | Diskuse| Společnost

Filip Vondra

Byl jednou jeden výbor SVJ

Jak se v průběhu několika let posunuly pravomoci člena výboru SVJ až do situace, kde má pocit, že je nenahraditelným a tak může si dovolit cokoliv.

25.10.2017 v 9:09 | Karma: 31,23 | Přečteno: 4781x | Diskuse| Ekonomika

Filip Vondra

Šedá voda

Lze využít šedou vodu v bytě uprostřed města, nebo je to řešení to je řešení pouze pro rodinné domy kde se musí udělat stavební úpravy při samotné stavbě domu...??

28.5.2017 v 8:18 | Karma: 14,56 | Přečteno: 556x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Za upálení družky 17 let. Nepamatuji si, co se stalo, tvrdil obžalovaný

25. dubna 2024  9:45,  aktualizováno  10:10

Na sedmnáct let do vězení poslal Krajský soud v Brně muže za upálení jeho družky v Rajhradě na...

Automotodrom chce peníze za neodjetý ročník MotoGP, u soudu žádá 27 milionů

25. dubna 2024  10:07

Brněnský Automotodrom si chce pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požaduje za pronájem...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  9:48

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

PŘEHLEDNĚ: Langšádlová nekončí jako první. Jaké změny už zažila Fialova vláda?

25. dubna 2024  9:33

Přehledně Ve čtvrtek oznámila demisi ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09). V koaliční...

  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1157x
Mám vlastní názor, a ten za sebe prezentuji, ačkoliv se to nemusí okolí líbit. Kritiku přijímám, avšak pohled na věc neměním a za obsahem si stojím. Občas slyším, že jsem povrchní - ale spíše mě jen nebaví se dokola v něčem pitvat.

Do politiky se nepouštím, ale pokud mám něco zajímavého za sebou, rád se o to podělím a to i když to sám prožiji.

Seznam rubrik