Potvrzení o potvrzení - po 50 dnech...

14. 07. 2016 15:54:48
Kam se posunula situace o dokazování něčeho co se potvrdit nedá, neboť již není kým, ale úředník na potvrzení trvá...

Po 50 dnech od napsání tohoto článku se situace posunula jen velmi málo, stále jsem nárokované peníze neobdržel a vlastně stále není ani rozhodnutí zda se tak někdy stane. Jediné co se vlastně událo, bylo podání návrhu insolvenčního návrhu na zaměstnavatele, které jako dokument čítá 27 stran důkazů a oprávněnosti tohoto rozhodnutí. Jak jsem říkal stále mi nikdo slíbené peníze nevyplatil, proto ani já nemohu požádat o pomoc nikoho sběhlého v sestavení podkladů pro vyhlášení insolvence na zaměstnavatele. Nezbylo mi tedy nic jiného než za pomocí internetu se pokusit vše připravit sám, což se studiem a přípravou mě zaměstnalo na dobu dvou týdnu. V polovině měsíce června jsem tedy tento mnou připravené podklady podal na krajský soud a osobně jsem byl mile překvapen, že již po 53 minutách od podání v podatelně se na stránkách soudu objevila informace o zpracování podmětu, vyhlášce k přípravě řízení a postup k zahájení vyhlášení insolvence.Právě toto rozhodnutí o zahájení řízení je důležité pro rozhodování o výplatě nároku přislíbených nevyplacených mezd, kdy dle zákona tímto krokem úřad práce přebírá a garantuje předmětné finance k vyplacení. Skutečnost je však opět na úřednících, a tak jsem opět zamířil na zmíněný úřad práce pro Prahu 10, kde se z toho elegantně vyvlékli, tak že mě odeslali na Úp pro Prahu 9, dle registrace firmy. Zde však mi jen potvrdili, že ani tento úřad nic nevyřeší a poslali mě preventivně již na krajské ředitelství pro úřad práce, kde je oddělení přímo se zabývající touto problematikou. Avšak zde jsem si evidentně vybral špatnou denní dobu, a tak nikdo mi na vstupu nebyl schopný sdělit kde ono tajemné oddělení je po budově ukryto, proto jsem zamířil s tímto dotazem do nejbližší kanceláře, kde však jsem svým dotazem všechny evidentně překvapil neboť se ani v rámci jedné místnosti nedokázaly úřednice shodnout kde že toto oddělení lze najít a jestli je v této budově či nikoliv. Nakonec jsem poděkoval a vydat se sám na průzkum budovy. Toto Oddělení jsem nakonec našel schované pod střechou v té poslední chodbě, možná je účel toho aby jej šlo obtížně najít, leč v kanceláří pro insolvenci zaměstnavatelů mě velice příjemně překvapila úřednice, která mi vše pohotově vysvětlila a za dlouhou dobu byla vůbec první, kdo mi nějak vyšel vstříc. Nyní jsem opět v očekávání neboť původní lhůta 30 dnů, v které je nutné odpovědět mi byla prodloužena na dnů 60. Tak jsem zvědavý zda se toto někdy nějak a někým vyřeší, z moji strany jsem pro to udělal maximum, více již nedokážu a opět mně má v rukou jen rezavý úřednický systém úřadu práce.
Autor: Filip Vondra | čtvrtek 14.7.2016 15:54 | karma článku: 16.90 | přečteno: 934x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.43 | Přečteno: 677 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 30.49 | Přečteno: 2403 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 305 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.36 | Přečteno: 219 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 284 | Diskuse
Počet článků 30 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1044

Mám vlastní názor, a ten za sebe prezentuji, ačkoliv se to nemusí okolí líbit. Kritiku přijímám, avšak pohled na věc neměním a za obsahem si stojím. Občas slyším, že jsem povrchní - ale spíše mě jen nebaví se dokola v něčem pitvat.

Do politiky se nepouštím, ale pokud mám něco zajímavého za sebou, rád se o to podělím a to i když to sám prožiji.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...