Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Levicovy.Pravnik

12. 10. 2012 15:21
Souhlasím pane Vondro

Proč se kádrovačka ptá jestli už máte práci?Kdybyste jí měl,tak to přece hned řeknete. Navíc úředníci Vám mnohdy nevyberou onu vhodnou práci. Něco Vám dají,aby se tím mohli vykázat před svýma nadřízenýma. A to ještě mnoho míst v evidenci pracáku je už dávno obsazených . A na co musí mít úřednice VŠ???  Zajímnalo by mě kolik znalostí z té VŠ fakt na tom pracáku využijou? Nebo musí mít VŠ jen proto, že už jí má skoro každý? A aby lid věděl, že úředníci nejsou tak hloupí, že mají i VŠ?

0 0
možnosti

hrabali

12. 10. 2012 13:09
poměrně hloupý článek

Autor článku zdá se nepochopil, jaká je role úřadu práce. Když  pominu nelogické začlenění tabulky, ze které dovozuje na základě procentuálního zastoupení jednotlivých věkových kategorií zaměstnanců na ÚP schopnost či neschopnost posoudit jeho kvalifikační a odborné předpoklady.

Úřad práce nabízí pouze ty pracovní pozice, které jsou jako požadavky ze strany zaměstnavatelů na Úřad nahlášeny. Vzhledem k tomu, že zaměstnavatelé volné pozice na Úřad nehlásí, logicky nemá Uřad co nabídnout. 

Pokud se týká  posuzování kvalifikačních předpokladů, pokud mne paměť neplete, stále platí pravidlo že žadatel o zprostředkování práce je na základě předložené nabídky povinen přijmout nabízenou práci v kvalifikačním stupni o jeden nižším, nežli je jeho maximální dosažená kvalifikace (v případě odmítnutí přichází o nárok na podporu). Tedy pro vysokoškoláka je z tohoto pohledu vhodná i práce podobného zaměření, deklarovaná pro středoškoláka.

2 0
možnosti

Levicovy.Pravnik

12. 10. 2012 15:23
Re: poměrně hloupý článek

Jenže to má pracák moc jednoduché. Jen hloupě čekat,až mu milostivě zaměstnavatelé něco nahlásí. Proč si nevyčlení pár lidí a nechodí po firmách se ptát, zda neshání nějaké lidi??? /ředníci jsou peciválové.prostě od..d této společnosti. stejně jako politici.

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1157x
Mám vlastní názor, a ten za sebe prezentuji, ačkoliv se to nemusí okolí líbit. Kritiku přijímám, avšak pohled na věc neměním a za obsahem si stojím. Občas slyším, že jsem povrchní - ale spíše mě jen nebaví se dokola v něčem pitvat.

Do politiky se nepouštím, ale pokud mám něco zajímavého za sebou, rád se o to podělím a to i když to sám prožiji.

Seznam rubrik