Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem předseda dvou SVJ a rád bych autora uvedl do reality:

a) předsedu výboru volí členové výboru, nikoliv shromáždění. Shromáždění členy výboru volí a odvolává, bez ohledu na jejich funkce ve výboru

b) odměnu si neurčuje výbor sám, určuje ho shromáždění

c) odvodu z odměn nejsou výmyslem výboru, je to realita daná zákony ČR

d) nic vám nebrání nepsat toto sem na idnes, ale na nástěnku v domě, dle stanov vyvolat hlasování o odvolání členů výboru a zvolit si nové členy

e) člen výboru odpovídá za chyby výboru svým celým majetkem. To je důvod, proč to je ochotno dělat stále méně lidí, protože jim začíná docházet, že to není jak v dobách družstevních SA, když člen SA nebyl za rozhodnutí samosprávy domu právně postižitelný (pokud se nejednalo o trestní čin). Dnes stačí opomenout nějakou povinnost statutárního orgánu a škoda jde za Vámi.

Přeju Vám rychlého prozření, až budete vést Váš dům.!

0 0
možnosti

Tak skutečně jsem si nepřišel pouze poplakat, pokud jsem se rozhodl toto zveřejnit, tak současně jsem se snažil dát veřejně ostatním vlastníkům informace, co se děje, neboť na shromáždění již není na žádnou diskuzi, která by měla přinést výsledek čas.

Vždy se jede dle předem daného scénáře, kdy každý logicky pospíchá domů, tudíž se hlasuje a schvaluje bez jako na běžícím pásu.

Článek jsem skutečně nepsal jen tak z plezíru, ale aktivně se chci zapojit do činnosti pro náš dům a změnit lety nasekané omyly, které se současnému výboru nepovedli.

0 0
možnosti
Foto

Nabízí se otázka proč to vlastně píšete? Shromáždění vlastníků, odvolání stávajícího výboru, návrh nového vedení, volba nového vedení, provedení zápisu v OR. Tady na Idnesu to fakt nevyřešíte..... Nicméně čtení zajímavé. Dejte vědět kde bydlíte, za ty prachy vám bude dělat předsedu, místopředsedu i členy dohromady.....:-)

1 2
možnosti

Existují firmy, které vám dodají externí výbor SVJ. Jen se parádně prohnete.

0 0
možnosti

P55e40t56r 61B90r23o78ž

26. 10. 2017 0:53

Milý pane, pláčete sice pěkně, ale na špatném hrobě.

1) Pokud člen výboru / předseda nemá v domě žádnou jednotku, pozbyl nejen členství v SVJ ale též funkci, a to ke dni, kdy svoji jednotku prodal

2) Co Vám brání navrhnout odvolání výboru a jmenování nového?

3) Odměny výboru schvaluje shromáždění SVJ, co jste si odsouhlasili, to platíte.

Problémy Vašeho SVJ může vyřešit jen a pouze shromáždění vlastníků, nikdo jiný.

4 0
možnosti
Foto

Právě jsme si spočítali, že dáváme na pět členů našeho SVJ měsíčně cca 500,- Kč. Za tyto peníze Pak SVJ naši rodinu šikanuje a vyhrožuje nám právníkem, a o tom, že se někteří členové SVJ chovají spíš jako výluční majitelé domu ani nemluvě. A co je důvodem pronásledování naší rodiny? Světe div se - řádně přidělaný květinový truhlík na parapetu... Cosi mi to připomíná. Skoro mám chuť vyvěsit 7. listopadu vlaječky ;-D

3 0
možnosti

Vzpomínám si na staré, ale dobré "kdo se o svůj majetek nestará, přijde o něj". Realita většinou nebývá až tak drsná, ale platí, že když se někdo o majetek nestará, ztrácí hodnotu a nebo nevydělává jak by měl.

Řešení je jednoduché. Domluvte se s lidmi, které občas potkáváte na schodech (jsou to většinou Vaši sousedé) a vyměňte správu. Nejlépe do toho jděte sám a dělejte to pořádně.

4 0
možnosti

Zažívali jsme podobné. Není nic lehčího, než zalobovat u stejně nespokojených členů svůj, ohlašovací sesazeni starého vedení a pustit se do práce. A pak zatnout zuby a pracovat. Psaní je k ničemu, ale jako start je to dobrý.

7 0
možnosti

Echm.... nedávejte hlasy jim, dávejte hlasy mě, budete mít jistotu, že uděláte správně? :-) A za roku tu bude blog o tom, jak za málo peněz musíte každý měsíc organizovat schůzi a navíc ručíte majetkem.

2 2
možnosti

P95e74t16r 70T37o33m58e30k

25. 10. 2017 9:14

Máte shromáždění vlastníků? Asi ano, tak proč je neodvoláte?

8 0
možnosti

J52o10s70e94f 59J51a35n74k62ů

25. 10. 2017 9:34

Tipuji, že důvod je ten, že to nikdo pak nebude chtít dělat.

A pokud by se hlasovalo o tom, že se sníží odměny, tak pohrozí tím, že se na to vykašlou a dostáváme se k tomu, že to zase nikdo nebude chtít dělat.

Tak jako tak ... držím palce.

8 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1157x
Mám vlastní názor, a ten za sebe prezentuji, ačkoliv se to nemusí okolí líbit. Kritiku přijímám, avšak pohled na věc neměním a za obsahem si stojím. Občas slyším, že jsem povrchní - ale spíše mě jen nebaví se dokola v něčem pitvat.

Do politiky se nepouštím, ale pokud mám něco zajímavého za sebou, rád se o to podělím a to i když to sám prožiji.

Seznam rubrik