Jméno na poštovní schránce

Poštovní schránka na rohu ulice - né o té to dnes není, dnes je to o té domací...

Poštovní schránka v našem domě to není lecjaká věc....

 

Jiří Wolker promine za změnu a půjčení prvních dvou řádků jeho básně, ale velmi se mi hodí k mému dnešnímu článku.

 

I na našem domě je plno poštovních schránek a jak se lidí stěhují a byty mění a odehrávají se různé životní peripetie v rodinách, tak dochází ke změnám na jmenovkách poštovních schránek a zvonků. V našem domě se snažíme aby tyto změny proběhly vždy dle jednoduchého řádu, aby nebyly schránky a zvonky označeny několika přelepy různých jmen a kombinací. Přesto každý by rád měl na jmenovce něco jiného někdo chce mít specifikaci všech členů domácnosti, někdo dá přednost naopak zkratce jména, což je ve finále každého věc. V tomto nastavení žijeme několik let.

 

Náhle přišla změna v podobě nové správcovské organizace, která místo toho aby řešila, že společné prostory jsou umývány pouze 2x za měsíc, do teď to bylo dvakrát za týden, se rozhodla, že vytvoří nové označení našich jmenovek na schránky a zvonky. Je na čase poznamenat, že bydlím v domě, který je novostavbou developerského projektu, jsem zde od začátku celkem tedy cca 6 let. Všechny naše byty byly z dob výstavby očíslovány a čísla jsou zanesena ve všech důležitých smlouvách vztahujících se k bytu. Až do dnešních dnů nikomu jmenovky nevadily a když byla u někoho změna vždy to bylo správně označeno, jen nebyl dodržen původní rastr písma.

 

Dnes však změna nastala a správcovská firma se pustila do svého zřejmě zásadního projektu výměny jmenovek, bohužel však nikdy předem neprošel dům za účelem plánované změny, ale pustil se do toho tak říkajíc „z voleje“ na čisto.

 

A zde je výsledek, z 24 bytu nacházejících se v domě má nyní 23 chybné označení čísla bytu, evidentně nikdo nevzal v potaz původní čísla, která jsou do dnes na futrech jednotlivých bytů, a číslovaní bylo provedeno od spodních pater nahoru. Avšak nyní jsme přečíslováni přesně obráceným způsobem, dále 12 bytů má na svých jmenovkách uvedené osoby, které tam buď nebydlí, nebo mají změnu jména, další 4 byty mají naopak ještě jméno člověka navíc, které sami nevědí jak se tam mohlo dostat. Nejhůře však dopadl můj soused, jeho jméno sdělovat nebudu, ale použiji jméno jiné obecné, tedy na schránce uveden jako Jan Lovný, na zvonku napsán jako Jan Lovený, a na opačné straně schránky je jméno Jan Loveček. Dnes již chápu, že naše paní pošťačka to fakt nemá lehké, když musí doručit poštu na jedno jméno a hned má na výběr 2 další varianty.

 

Nyní jsme všichni ve stavu, kdy se obracíme na dotyčnou firmu a prosíme o zjednání nápravy, a budeme doufat, že chudák slečna co se výměnou zabývala nepřišla chuděra o práci, protože to by nám nezbylo asi nic jiného než si vše vrátit zase do původního stavu, což však někteří sousede stejně již nevydrželi a označení si již vyměnili.

Tak aspoň to brzo budou zase naše jmenovky a nám zase třeba začne chodit pošta...

Autor: Filip Vondra | čtvrtek 12.9.2013 20:55 | karma článku: 13,38 | přečteno: 1549x
  • Další články autora

Filip Vondra

Rumplcimprcampr

5.3.2021 v 9:00 | Karma: 14,27

Filip Vondra

Loutkové divadlo

13.1.2021 v 21:15 | Karma: 11,82

Filip Vondra

My nekrademe, my tady soutěžíme

18.2.2018 v 9:10 | Karma: 16,23

Filip Vondra

Byl jednou jeden výbor SVJ

25.10.2017 v 9:09 | Karma: 31,23

Filip Vondra

Šedá voda

28.5.2017 v 8:18 | Karma: 14,56